nieuwbouw bedrijfsruimten

nieuwbouw bedrijfsruimten bedrijvenverzamelgebouwen

Bedrijfsruimten voor ambacht en opslag, bouw en industrie, fabriek en magazijn, werkplaats en atelier

Nieuwbouw Bedrijfsverzamelgebouw in bedrijvenpark Haven VII te Waalwijk
Sleutelwoorden van deze opdracht: een compact complex van 10.000 m2 bedrijfsruimten, rondom goed te bereiken middels een rondweg op eigen terrein, met een duidelijk herkenbaar gezicht van iedere afzonderlijke bedrijfsruimte. bouw in twee fasen, eerst de helft. Bereikbaarheid met vrachtwagens in de zaagtandstraat met laadplatforms op de sprong. De zaagtandstraat in het midden is een compacte en efficiënte oplossing voor een bedrijfsverzamelgebouw en biedt een maximaal aantal m2 bedrijfsruimte en een minimaal verlies aan verkeersruimte.

Nieuwbouw en verbouwing van de BOVA autobussenfabriek te Valkenswaard.
Nieuwbouw van een productiehal en showroom/afleverhal voor de nieuwe autobussenlijn: de FUTURA en door nieuwbouw/verbouw samenvoegen van de verspreid op het fabriekscomplex liggende kantoor- en personeelsruimten. De kantoor- en personeelsruimten werden aan de buitenzijde uitgevoerd in een gele baksteen, de toegangspartijen en trappenhuizen in een contrasterende bruingrijze baksteen. Aldus werd een nieuwe strook van 5 m breed tegen het bestaande fabriekscomplex gezet over een gevellengte van ca. 200 m. en kreeg het gehele complex vanaf de aanrij route een geheel nieuw en eigentijds aanzicht.

Nieuwbouw Bedrijfsverzamelgebouw in bedrijvenpark Weststad III te Oosterhout.
Ook bij deze opdracht zijn de sleutelwoorden: een compact bedrijvencomplex, rondom goed te bereiken via een rondweg op eigen terrein, met een karakteristiek gevormde kantoorunit als herkenbaar gezicht van ieder bedrijf. De situatie met een grote verkeersweg aan beide kanten leent zich voor een rechthoekig gebouw met een insnoering in het midden, zodat de aldaar gelegen bedrijfsruimten met hun karakteristieke kantoor ook goed zichtbaar zijn vanaf de weg. De kantoorblokjes hebben een enigszins koplampachtige vorm, duidelijk zichtbaar t.p.v. de insnoering van het gebouw. Deze koplampachtige vorm kan op verschillende manieren aan elkaar gekoppeld worden hetgeen te zien is op de korte zijden van het complex.

Nieuwbouw VOLVO showroom Bruins te Hengelo.
De opdrachtgever wilde een zo transparant mogelijke showroom over twee verdiepingen met een grote vide in het midden. Voor auto’s is de verdieping te bereiken via een uitwendige hellingbaan aan de zijkant van de showroom. Vanwege de uitdrukkelijke wens om zo min mogelijk obstakels in de vorm van kolommen op de begane grond te hebben is een belangrijk deel van de constructie opgehangen aan het dak. Bovendien is van de ingangspartij een belangrijk dragend element gemaakt. De verspringing in het terrein t.g.v. de bocht van de Torenlaan is aanleiding geweest om in ons ontwerp het gebouw vorm te geven als twee door elkaar schuivende massa’s met elk een eigen richting.

neiuwbouw complex bedrijfsverzamelgebouw
Haven VII te Waalwijk. Vogelvlucht perspectief van het complex met totaal 10.000 m2 bedrijfsruimte.

Placeholder image
Elke bedrijfsruimte krijgt een eigen gezicht middels een aangebouwde karakteristieke kantoor-unit.
Placeholder image
Aanzicht langsgevel met aangebouwde kantoor-unit.
Placeholder image
Aansluiting van de nieuwbouw op de bestaande bouw met als tussenlid de nieuwe showroom/afleverhal van de autobussen.

Placeholder image
De nieuwe voorgevel: het gezicht van de vernieuwde BOVA autobussenfabriek vanaf de hoofdtoegangsweg van het industrieterrein.
Placeholder image
Een oude BOVA bus als curiositeit in de nieuwe showroom. Dit is tevens de afleverhal voor de nieuwe lijn: de BOVA FUTURA bus.
Placeholder image
Weststad III te Oosterhout. Vogelvlucht perspectief van het totale complex met een karakteristieke “koplamp“ kantoor per afzonderlijke bedrijfsruimte.
Placeholder image
Plattegrond totale complex bestaande uit 6 afzonderlijke bedrijfsruimten.
Placeholder image
Aanzicht vanaf de toegangsweg met twee gekoppelde en gespiegelde kantoorunits.
Placeholder image
Vogelvlucht perspectief van VOLVO showroom Bruins met duidelijk gemarkeerde ingangspartij.

Placeholder image
Aanzicht voorgevel vanaf de Torenlaan.
Placeholder image
Aanzicht linker zijgevel met doorstekende massa op de verdieping.