verbouwing speciale projecten

verbouw speciale projecten

Restauratie, verbouwing en uitbreiding van ”speciale projecten”

Restauratie, verbouwing en uitbreiding kasteel Groenendaal te Hilvarenbeek.
Het oorspronkelijke kasteel Groenendaal diende zorgvuldig te worden gerestaureerd en grondig te worden verbouwd tot conferentiecentrum.
In het souterrain werden de keukens en de voorraadruimten ondergebracht met een liftje naar de eetzaal. De bar, de lounge en het restaurant werden gesitueerd op de begane grond en de vergader- en discussieruimten op de 1e verdieping.

De 2e verdieping van het kasteel werd nog verbouwd tot 4 extra luxe hotelkamers. Ten slotte werd een uitbreiding aan het kasteel gerealiseerd in een bij de stijl van het kasteel passende nieuwbouw. In deze nieuwbouw, die de vorm kreeg van een halve ring rond een binnentuin achter het kasteel werden nog eens 16 hotelkamers ondergebracht. waardoor een conferentiecentrum ontstond met een totale capaciteit voor 20 personen.

Restauratie en verbouwing van de Boskapel te Nijmegen.
Oorspronkelijk had de Boskapel voor de Augustijnen ook een heel specifiek gebruik: de priesters in opleiding stonden bij een tiental altaren in nissen in de gang rond de kerkzaal, daarvan gescheiden door een houten scherm. Om zich te oefenen verrichtten ze tijdens de mis staande bij hun altaar in de gang tegelijkertijd met de priester in de kerkzaal al diens handelingen. De Augustijnen verhuisden naar Utrecht en de Boskapel werd verkocht en kwam in het bezit van een gereformeerde geloofsgemeenschap.

De oorspronkelijke katholieke parochie wilde echter graag gebruik blijven maken van de Boskapel, die dus naast de restauratie ook geschikt moest worden gemaakt voor een, soms gelijktijdig, gebruik door zowel de katholieke als de gereformeerde geloofsgemeenschap. Het monumentale scherm in de kerkzaal moest worden gerestaureerd en zorgvuldig geluiddicht gemaakt en zowel de kerkzaal als de nevenruimten moesten grondig worden verbouwd.

Placeholder image
Hoefijzervormige uitbreiding aan de achterzijde van het gerestaureerde kasteel Groenendaal.
Placeholder image
Verbouwd en gerenoveerd interieur: de grote vergaderzaal op de eerste verdieping.
Placeholder image
Voorgevel gerestaureerde kasteel Groenendaal.
Placeholder image
Zijgevel Boskapel met nieuwe hoofdingangen.

Placeholder image
Interieur kerkzaal vanaf het hoge niveau naar het altaar gezien. Langs de achter- en zijwanden is het gerestaureerde houten scherm tussen kerkzaal en rondgang te zien.
Placeholder image
Interieur kerkzaal met de trapsgewijs oplopende rijen zitplaatsen.