nieuwbouw onderwijs en opleidingscentra

nieuwbouw scholen, onderwijs en opleidingscentra

Scholen en opleidingscentra voor bedrijven en particulieren, nieuwbouw voor alle vormen van onderwijs.

Brede school te Ootmarsum
In deze Brede school zijn 3 basisscholen met buitenschoolse opvang een kleuterschool en een baby peuteropvang onder gebracht. Centraal liggen de algemene voorzieningen zoals hoofdentree, aula met het toneel en een aantal vaklokalen. Vandaar uit ontspringen de 4 verschillende vleugels waarin steeds een apart onderwijs en/of opvang gedeelte is ondergebracht met een eigen ingang. Zo kan men profiteren van de algemene gemeenschappelijke voorzieningen en toch zijn eigen identiteit geven aan de vleugel, waarin men is ondergebracht. Omdat de school gesitueerd is in een dorpsomgeving met vrijstaande huizen zijn de afzonderlijke klassen, kleuter-, peuter- en baby opvangruimten ondergebracht in blokjes die middels een tussenlid als kralen aan een ketting aan elkaar geregen zijn. Daarmee wordt een kleinschaligheid bereikt die niet alleen past bij de omgeving maar ook bij de menselijke maat van de gebruikers.

Philips management trainings centrum te Hilvarenbeek
De 3 belangrijkste aspecten van dit complex zijn onderwijs, verblijf en vermaak. In veel gevallen verblijven de cursisten hier meerdere dagen, soms zelfs enkele weken en worden dan onderworpen aan een intensief trainingsprogramma.
1. onderwijs: twee auditoria (elk max. 60 cursisten) met discussieruimten. Daarnaast een in tweeën deelbare grote zaal (max. 100 personen) met discussieruimten en kleinere zaaltjes.
2. verblijf: 100 comfortabele hotelkamers met eigen badkamer en een restaurant inclusief ruime keukenfaciliteiten (max. 200 gasten).
3. vermaak: in het gebouw een lounge en entertainment island. Buiten: 2 tennisbanen en een sportcentrum met fitnesszalen, squashbanen en een zwembad met sauna’s en een dompelbad. Het complex ligt in een prachtige omgeving en de belevingswaarde in het gebouw wordt dan ook voor een belangrijk deel bepaald door het contact met buiten.
Zo is een gebouw ontstaan met veel daglichttoetreding dat stervormig in het landschap ligt en daarmee zoveel mogelijk contact maakt.

Verbouwing en uitbreiding basisschool “de grote Lier” te Molenhoek.
Basisschool “de grote Lier” is gelegen in het centrum van het dorp Molenhoek, ten zuiden van Nijmegen, dat de laatste jaren sterk is gegroeid. Dat geldt ook voor de leerling aantallen. Het huidige schoolgebouw met 12 klassen moest daarom uitgebreid worden met 4 lokalen. Het bestaande schoolgebouw bestaat uit een laagbouw met vier blokken waarin de klaslokalen zijn ondergebracht. De vier blokken zijn gelegen rond een binnen tuin met daarin een centraal gelegen aula. Al met al een opzet en plattegrond met een duidelijke, strakke stuctuur. Dit strakke basispatroon moest uitgebreid worden zonder dat de logistiek en toegankelijkheid van de school zou worden aangetast. Daarnaast bood het niveauverschil van ca. 2 meter in deze schoollocatie een extra mogelijkheid om onder de uitbreiding nog een extra computerruimte in het souterrain onder te brengen.

Restauratie verbouwing en uitbreiding kasteel Groenendaal te Hilvarenbeek.
Het oorspronkelijke kasteeltje werd gerestaureerd en grondig verbouwd en in stijl uitgebreid, waardoor een top conferentie centrum werd gecreëerd. In het souterrain werden de keukens en de voorraadruimten ondergebracht met een liftje naar de eetzaal. De bar, de lounge en het restaurant werden gesitueerd op de begane grond en de vergader- en discussieruimten op de 1e verdieping. De 2e verdieping van het kasteel werd nog verbouwd tot 4 extra luxe hotelkamers. Ten slotte werd een uitbreiding van het kasteel gerealiseerd in een bij de stijl van het kasteel passende nieuwbouw. In deze nieuwbouw, die de vorm kreeg van een halve ring rond een binnentuin achter het kasteel werden nog eens 16 hotelkamers ondergebracht, waardoor een conferentie centrum ontstond met een totale capaciteit voor 20 personen.

Placeholder image
Ootmarsum. Voorgevel met hoofdingang aan de Profietstraat.
Placeholder image
Hoekmodule met klaslokaal op begane grond en verdieping en eindtrappenhuis.
Placeholder image
Vleugel van een van de drie basisscholen met glazen gang grenzend aan de speelplaats.
Placeholder image
Hilvarenbeek. Vogelvlucht van het trainingscentrum gezien vanaf het oosten
Placeholder image
Aanzicht vanaf het zuidoosten. Op de voorgrond een van de 2 auditoria met omringende discussieruimten.
Placeholder image
Plattegrond 1e verdieping. Aan de zuidkant de twee auditoria met daartussen een r5estaurant voor max. 200 gasten. Rechtsboven de grote zaal.
Placeholder image
Molenhoek. Nieuwbouw klaslokalen met extra hoofdingang tussen nieuw en oud.
Placeholder image
Speelplaats met nieuwe lokalen en zij ingang.
Placeholder image
Zijgevel bestaande klaslokalen.

Placeholder image

Hilvarenbeek. Zijaanzicht kasteel Groenendaal met links de hoefijzervormige nieuwbouw.
Placeholder image
Aanzicht voorgevel gerestaureerde kasteel Groenendaal.
Placeholder image
grote vergader- en onderwijszaal op de 1e verdieping.