verbouwing zorg- en gezondheidscentra

verbouw zorg- en gezondheidscentra

Verbouwing zorgcentra, medische centra, apotheken en tandartspraktijken

Ons project Medisch centrum “Onder de Linde” is een goed voorbeeld van de tendens bij dit soort centra om meerdere disciplines onder een dak te brengen. Dit centraal in de wijk gelegen centrum biedt veel mogelijkheden en voordelen voor zowel de gebruikers van dit centrum, in dit geval huisartsen, fysiotherapuiten, apothekers en psychologen als voor de patiënten.

Op de begane grond zijn de ruimten voor fysiotherapie en de apotheek ondergebracht. Op de eerste verdieping zitten de huisartsen en op de tweede verdieping de psychologen. De belangrijkste verkeersruimte is de centrale hal met een entree naar zowel de voor- als de achterzijde van het gebouw, waar de parkeerplaats is gelegen.

Alle ruimten zijn goed bereikbaar, ook op de verdiepingen, dankzij de ruime trap- en liftpartij.
Het gebouw is vormgegeven in de traditionele sfeer die goed past bij de lintbebouwing aan de oorspronkelijke dorpsstraat van dit oude stukje Lindenholt bij Nijmegen.

Met name het patiëntenaantal voor fysiotherapie is sterk gegroeid sinds de bouw in 2009, vandaar dat hier onlangs een interne verbouwing heeft moeten plaatsvinden.

Placeholder image
Transparante lift- en trappartij centraal gelegen in de hal.
Placeholder image
Aanzicht medisch centrum “onder de Linde” gezien vanaf het parkeerterrein aan de achterzijde.
Placeholder image
Plattegrond begane grond met de praktijkruimten voor de fysiotherapie rechts (zandkleur) en de apotheek (bruin) met wachtruimte en verkeersruimte in de centrale hal met trap- en liftpartij (groen).
Placeholder image
Plattegrond 1e verdieping met de praktijkruimten voor de huisartsen (lichtblauw) en verkeersruimte in de centrale hal met trap- en liftpartij (groen).