verbouwing en restauratie horecagelegenheden en conferentiecentra

verbouwing restauratie horeca conferentiecentra

Verbouwing horecagelegenheden, hotelaccommodaties en conferentiecentra

Zeker na de verbouwing moet de gast het gevoel hebben nog gastvrijer ontvangen te worden in een ruimte waar die zich nog meer dan voorheen op zijn gemak voelt. Het confortabele gevoel van de klant, nog versterkt door de wijze van bediening, hangt af van de inzet van het bedienend personeel en na verbouwing van de ruimere mogelijkheden daartoe.
Inrichting en gezelligheid en toch efficiƫnt gebruik van de ruimte zijn daarbij belangrijke elementen.

Bij hotelaccommodaties komt daar nog een verblijfselement bij.
Niet alleen moet de gast in het hotel kunnen eten in een goed, indien noodzakelijk, verbouwd restaurant, hij moet ook kunnen verblijven in een, na verbouwing en herinrichting, nog aangenamere hotelkamer. In een conferentie centrum wordt aan het voorgaande nog een element toegevoegd: training en onderwijs met voorzieningen , die na een eventuele verbouwing nog meer aan de eigentijdse en zelfs toekomstige eisen en wensen moeten voldoen.

Bij het verbouwingsplan moet er goed nagedacht worden over de logistiek na verbouwing van de horecagelegenheid, de hotelaccommodatie en/of het conferentiecentrum.
Het horeca personeel, de gasten en de cursisten moeten elk hun eigen routing hebben en de verschillende delen van het complex dienen, ook na verbouwing en uitbreiding, zo gesitueerd te worden dat ieder geruisloos en efficiƫnt zijn gang kan gaan, zonder elkaar in de weg te lopen of te storen.

Project: restauratie, verbouwing en uitbreiding van het bestaande kasteel Groenendaal te Hilvarenbeek.
Modernisering en uitbreiding van de bestaande keuken in het souterrain. Herindeling en inrichting van het restaurant en de lounge op de begane grond, de vergader- en discussieruimtes op de 1e verdieping en 4 extra luxe hotelkamers op de 2e verdieping. Uitbreiding met 16 hotelkamers in een bij de stijl passende nieuwbouw in de vorm van een halve ring rond een binnentuin achter het kasteel. Een conferentie centrum met een totale capaciteit voor 20 personen.

Placeholder image
Zijgevel gerestaureerde en verbouwde kasteel Groenendaal met achterbouw.
Placeholder image
Conferentie zaal met discussieruimten op de 1e verdieping.
Placeholder image
Principe indeling begane grond na verbouwing en uitbreiding van kasteel Groenendaal.
Placeholder image
Achterbouw kasteel Groenendaal met hotelaccommodatie.