verbouwing scholen en onderwijsinstellingen

verbouw scholen onderwijs

Verbouwing scholen en opleidingscentra.

Verbouwing en uitbreiding basisschool “de grote Lier” te Molenhoek.
“De grote Lier” is gelegen in het centrum van het dorp Molenhoek ten zuiden van Nijmegen, dat de laatste jaren sterk is gegroeid. Dat geldt ook voor de leerling-aantallen. Het huidige schoolgebouw moest daarom uitgebreid worden met 4 lokalen. In de bestaande laagbouw opgebouwd uit 4 haaks op elkaar staande blokken rond een binnentuin waren 12 klaslokalen ondergebracht met in de binnentuin een centraal gelegen aula: een opzet en plattegrond met een duidelijke, strakke structuur.

Dit strakke basispatroon moest uitgebreid worden zonder dat de logistiek en toegankelijkheid van de school zou worden aangetast. Daarnaast bood het niveauverschil van ca. 2 meter in deze schoollocatie een extra mogelijkheid om onder de uitbreiding nog een extra computerruimte in het souterrain onder te brengen.

Restauratie, verbouwing en uitbreiding van kasteel Groenendaal te Hilvarenbeek. In het souterrain werden de keukens en de voorraadruimten ondergebracht met een liftje naar de eetzaal. De bar, de lounge en het restaurant werden gesitueerd op de begane grond en de vergader- en discussieruimten op de 1e verdieping. De 2e verdieping van het kasteel werd nog verbouwd tot 4 extra luxe hotelkamers.

Ten slotte werd een uitbreiding van het kasteel gerealiseerd in een bij de stijl van het kasteel passende nieuwbouw. Deze nieuwbouw, die de vorm kreeg van een halve ring rond een binnentuin achter het kasteel werden nog eens 16 hotelkamers ondergebracht, waardoor een conferentie centrum ontstond met een totale capaciteit voor 20 personen.

Placeholder image
2 nieuwe lokalen in stijl met “de Grote Lier” aan de kant van de Eikenlaan.
Placeholder image
Toegankelijkheid nieuwe aanbouw.


Placeholder image
Twee nieuwe lokalen gezien vanaf de speelplaats.
Placeholder image
Achterbouw kasteel Groenendaal met hotelaccommodatie.
Placeholder image
Zijgevel gerestaureerde en verbouwde kasteel Groenendaal met achterbouw.
Placeholder image
Voorgevel kasteel Groenendaal na restauratie en verbouwing.