nieuwbouw sportprojecten en -accommodaties

nieuwbouw sportprojecten en -accommodaties

Nieuwbouw sportaccommodaties voor bedrijfstrainingen, (top)sporters en revalidatiecentra.

Ook bij sport gebouwen is de logistiek een belangrijkontwerpcriterium.
Hoe worden de bezoekers, supporters en sportbeoefenaars ontvangen en naar de tribune en/of sportzaal en kleedruimten geleid? Hoe en waar worden de kleedruimten gesitueerd en hoe vindt de scheiding tussen “droge” en “natte” ruimten plaats?

Deze vragen gelden niet alleen voor de binnen- maar ook voor de buitensituatie. Hoe is de relatie vormgegeven met de omringende sportvelden? Of met de omringende natuur? In veel gevallen is het ook stimulerend voor zowel bezoekers als sporters om de sportbeoefenaars vanuit de vaak aanwezige horecavoorziening te kunnen volgen.

In het algemeen vormen de installaties van een sportgebouw ook een belangrijk bijdrage tot een plezierige sportbeoefening. Met name de verwarmings- en lucht installaties. Er kan voor gekozen worden de benodigde leidingen weg te werken bij voorbeeld boven verlaagde plafonds.

Er valt ook veel voor te zeggen om de leidingen aan het plafond als “schoon werk” juist te laten zien, zelfs van een markante kleur te voorzien en zo de installaties tot architectuur te verheffen. Ook dat kan de indruk verhogen van het sporten in een gezonde omgeving.

neiuwbouw complex bedrijfsverzamelgebouw
Zwembad met dompelbad en schuifpui naar buitenterras.

Placeholder image
Gymzaal en fitnessruimte.


Placeholder image
Verdiept gelegen squashbanen.


Placeholder image
Plattegrond gecombineerde sporthal bij een conferentiecentrum met squashbanen, gym- en fitnessruimten, sauna en zwembad.