Of het nu hoog- of laagbouw, vrijstaand of geschakelde woningen betreft; net als bij ieder (nieuw) gebouw streven we naar harmonie met de omgeving, duurzaamheid en energiebewustheid. Wat de omgeving betreft vereist dit een zorgvuldige beantwoording van de vraag “op welke wijze kan een balans tussen gebouw en omgeving gevonden worden?”
De duurzaamheid vindt zijn weerslag in vorm en materiaalkeuze en de energievoorziening dient een weerspiegeling te zijn van een bewuste energiekeuze voor de lange termijn. Soms resulteert dit in een woonhuis of een complex woningen, dat qua vorm en materiaalkeuze opgaat in z’n omgeving en soms dat daarmee juist contrasteert.
Belangrijk is dat maximaal gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheden en kansen die geboden worden. Wonen is een zeer persoonlijke beleving en het is zeer belangrijk dat binnen het kader van de omgeving een complex woningen of een woonhuis ontstaat, dat de weerspiegeling is van de zeer persoonlijke wensen van de bewoner(s) en daar een extra dimensie aan toevoegt.
Onlosmakelijk vormen duurzaamheid en energiezuinig de gewenste voorwaarden, met een menselijke schaal en maat, waardoor voor de bewoner c.q. gebruiker op verrassende wijze een huisvesting voor de lange termijn wordt gecreëerd.