restauratie en renovatie

Restauratie, renovatie en herontwikkeling

Restauratie en renovatie van bijzondere projecten, zowel voor overheid als voor particulieren en projectontwikkelaars

Restauratie en herontwikkeling van “de spoorwegloods” te Nijmegen.
Bij de restauratie van deze vakwerkloods uit 1874 is het vakwerk voorzichtig uit elkaar genomen. De onderdelen zijn genummerd, zodat deze na grondige restauratie weer op hun oorspronkelijke plaats teruggezet konden worden. Deze zorgvuldige werkwijze geldt ook voor de overige onderdelen van deze unieke vakwerkloods, die na reconstructie weer geheel aan de eisen van deze tijd voldoet. Daar er destijds in het grootste deel van de spoorwegloods geen verdiepingsvloer zat was de volle hoogte van het gebouw goed te ervaren. Deze ervaring is bij de nieuwe opzet bewaard gebleven, daar bij de herontwikkeling de woningscheidende wanden naast de oorspronkelijke spanten zijn gezet en in iedere woning rond de trap een ruime vide is uitgespaard, waardoor de hoogte en de dakconstructie ook nu weer ten volle tot hun recht komen. Uiteindelijk zijn in de herontwikkelde spoorwegloods 9 woningen ondergebracht, die in grootte onderling varieren, waardoor zowel alleenstaanden als gezinnen in deze gerestaureerde loods hun plek kunnen vinden.

Restauratie, verbouwing en uitbreiding van kasteel Groenendaal te Hilvarenbeek. 
Het oorspronkelijke kasteeltje werd gerestaureerd en grondig verbouwd en in stijl uitgebreid, waardoor een top conferentie centrum werd gecreëerd. In het souterrain werden de keukens en de voorraadruimten ondergebracht met een liftje naar de eetzaal. De bar, de lounge en het restaurant werden gesitueerd op de begane grond en de vergader- en discussieruimten op de 1e verdieping. De 2e verdieping van het kasteel werd nog verbouwd tot 4 extra luxe hotelkamers. Ten slotte werd een uitbreiding van het kasteel gerealiseerd in een bij de stijl van het kasteel passende nieuwbouw. Deze nieuwbouw, die de vorm kreeg van een halve ring rond een binnentuin achter het kasteel werden nog eens 16 hotelkamers ondergebracht, waardoor een conferentie centrum ontstond met een totale capaciteit voor 20 personen.

 

Restauratie, verbouwing en uitbreiding van een monumentaal pand aan de Vondelstraat te Nijmegen.
Bij deze opdracht betrof het de realisatie van een aantal stadsappartementen in een pand in de singelgordel van Nijmegen. Met name de voorgevel van dit historische pand uit het begin van de vorige eeuw stond omschreven als een beschermd stadsgezicht. Het perceel liep ver door naar achter en keek aan de achterzijde uit op een groot buitenterrein. Dit bood extra mogelijkheden. In feite zetten we op de doorlopende onderbouw aan de achter zijde een tweede gebouw met drie appartementen, uitkijkend op het binnenterrein. Dit gebouw werd van het monumentale voorste deel van het complex gescheiden door een daktuin op de 1e verdiepingsvloer, waarin ook het ontsluitende trappenhuis werd ondergebracht. In het monumentale voorste deel werden na verbouwing nog eens twee appartementen ondergebracht, een met de oorspronkelijke voordeur aan de straat en een met een voordeur aan een steegje aan de zijkant van het complex. Aan dit steegje is ook de entreepartij van de drie achter appartementen gesitueerd. Al met al een uitgekiend plan met maatwerk in en aan een monumentaal pand.

Uitbreiding winkelruimte in bijpassende monumentale stijl.
De opdracht omvatte de verbouwing van een bestaand historisch winkelpand van ca. 320 m2 in combinatie met een uitbreiding daarvan met een winkelruimte van ca. 420 m2. Deze uitbreiding moest worden ondergebracht in de naastgelegen historische panden in de vorm van een notariswoning en een bijbehorende schuur, terwijl een verbindend element in de vorm van een uitbreiding tussen de verschillende gebouwen in bijpassende en toch eigentijdse stijl moest worden gerealiseerd. Letterlijk moesten de verschillende onderdelen hier tot een geheel worden samengesmeed, terwijl tevens de uitstraling, klantbenadering en logistiek van de aldus gevormde nieuwe winkel goed tot hun recht moesten komen.

Placeholder image
Restauratie Spoorwegloods omgetoverd tot een riante woonbestemming aan de rand van Nijmegen.
Placeholder image
Interieur van het casco met originele dakspanten.
Placeholder image
Monumentale vakwerk kopgevel met de voormalige ingang van de spoorwegloods.
Placeholder image
Restauratie kasteel Groendendaal en nieuwe aanbouw in bijpassende klassieke stijl t.b.v. een conferentiecentrum met 20 hotelkamers.
Placeholder image
Voorgevel oorspronkelijk kasteel Groenendael.


Placeholder image
Vergaderzaal met discussieruimten op de 1e verdieping van kasteel Groenendaal.
Placeholder image
Restauratie en herontwikkeling monumentaal pand Vondelstraat Nijmegen.

Placeholder image
Gevelaanzicht.
Placeholder image
Doorsnede met nieuw gebouwd achterhuis.
Placeholder image
Uitbreiding winkelruimte in bijpassende monumentale stijl.

Placeholder image
Tussenlid in klassieke stijl als verbindend element tussen de verschillende monumentale panden.
Placeholder image
Aansluiting extra winkelruimte op het monumentale pand aan de rechterzijde.