verbouwing winkels en showrooms

verbouw winkels en showrooms

Verbouwing van winkelpanden voor o.a. retail, shops en showrooms

Of het nu individuele winkelpanden zijn, winkels geclusterd tot een winkelcentrum of winkels in combinatie met een andere functie bv. met wonen, de belangrijkste sleutelwoorden zijn altijd, uitstraling klantbenadering en logistiek. De winkelruimten moeten een uitnodigend karakter hebben met een duidelijke klantgerichtheid, bijvoorbeeld goede bereikbaarheid en parkeergelegenheid.

Daarnaast moeten goede logistieke mogelijkheden aanwezig zijn of worden gecreëerd voor de bevoorrading van de winkels. Per winkelproject trachten we bovenvermelde ontwerpcriteria zoveel mogelijk te verwezenlijken en tot een verrassend geheel te smeden. Van toepassing is dit zeker ook bij verbouwing en uitbreiding van bestaande winkelruimten en met name bij onderstaand project.

De opdracht omvatte de verbouwing van een bestaand historisch winkelpand van ca. 320 m2 in combinatie met een uitbreiding daarvan met een winkelruimte van ca. 420 m2. Deze uitbreiding moest worden ondergebracht in de naastgelegen historische panden, een notariswoning en bijbehorende schuur, terwijl een verbindend element in de vorm van een uitbreiding tussen de verschillende gebouwen in bijpassende en toch eigentijdse stijl moest worden gerealiseerd.

Letterlijk moesten de verschillende onderdelen hier tot een geheel worden samengesmeed, terwijl tevens de uitstraling, klantbenadering en logistiek van de aldus gevormde nieuwe winkel goed tot hun recht moesten komen.

Placeholder image
Aansluiting in stijl tussen het bestaande historische winkelpand links en de notariswoning rechts.
Placeholder image
Aanzicht verbindende element tussen de verschillende historische onderdelen van de ´nieuwe´ winkel.
Placeholder image
Plattegrond begane grond. Links: het bestaande winkelpand, oorspronkelijk een woonhuis met grote schuur, rechts de notariswoning met schuur. Daartussen in de verbindende ´nieuwbouw` met hoofd ingang vanaf het achtergelegen parkeerterrein.
Placeholder image
Aanzicht vanaf de Kerkstraat, links de oorspronkelijke winkel in het historische woonhuis met schuur.