verbouwing bestaande woningen

nieuwbouw woningen

"een metamorfose van de bestaande woning" door verbouwen, herindelen, uitbreiden en /of aanbouwen

Verbouwing en uitbreiding woonhuis aan de Brakkensteinweg te Nijmegen.
De verbouwing en uitbreiding van deze woning omvatte op de begane grond de vergroting van de woonkamer op de plaats van de bestaande keuken en een uitbouw met een eetkamer, een nieuwe keuken en een bijkeuken.
Op de verdieping een uitbreiding met een nieuwe badkamer en een ruime slaapkamer met inloop kast. Dit gehele pakket realiseerden wij in een uitbouw van twee bouwlagen aan de zij- en achterkant van de woning.
De nieuwe eetkamer brachten wij onder in de uitbouw van de begane grond aan de achterzijde.

Verbouwing en uitbreiding woonhuis aan de Rechterslaan te Heilig Landstichting.
Het oorspronkelijke woonhuis was een vijftiger jaren woning met een niet bijpassende later aangebouwde platte aanbouw over de gehele breedte van de achtergevel. Op de begane grond hebben we de oorspronkelijke kleine ruimtes doorgebroken en er een woonkamer met veel doorzicht van gemaakt met een ruimtelijk samenspel van zithoek, eethoek, keuken, speelhoek en tv hoek. Op de verdieping een uitbreiding met een nieuwe badkamer, twee ruime extra slaapkamers en een groot balkon. De situatie gaf aanleiding tot het creeren van een aanbouw met extra kopgevel die a.h.w over de niet bijpassende platte aanbouw is heen gezet, waardoor weer een geheel met het oorspronkelijke 50 er jaren deel ontstond.

Verbouwing en uitbreiding woonhuis aan de Groesbeekseweg te Nijmegen.
De opdracht was om in, aan of op de oorspronkelijke bungalow met een flauw hellende kap een programma van 4 slaapkamers en een badkamer onder te brengen. Dit betekende een verdubbeling van de grootte van deze woning, hetgeen natuurlijk een enorme gedaante verandering met zich mee zou brengen. We hebben besloten om een extra verdieping op de oorspronkelijke laagbouw te zetten. Constructief bleek dit mogelijk door het plaatsen van een houtskeletbouw constructie op een zware ringbalk op de oorspronkelijke buitenmuren van de woning. Aldus kon het gehele programma op de verdieping worden onder gebracht en ontstond een kloeke bouwmassa. Het project kreeg hierdoor bij ons op kantoor de aanduiding “van David naar Goliath”

Verbouwing en uitbreiding woonhuis aan de Vinkenlaan te Malden.
Uitgangspunt was de oorspronkelijke platte bungalow, die naast een woonkamer en een keuken, twee slaapkamers en een badkamer op de begane grond had. Als uitbreiding van dit programma werden 3 ruime slaapkamers en een badkamer gewenst. Besloten werd om een gedeeltelijke uitbreiding op de verdieping te maken in de vorm van een platte doos, die qua vorm goed bij de rest van de platte bungalow zou passen. Gekozen werd voor een lichte constructie met een zich duidelijk manifesterende gevelbeplating in een goed bij de oorspronkelijke bouw passende kleur. Door de doos op de verdieping iets te laten oversteken ontstond “als vanzelf” t.p.v. de entree een natuurlijke luifel.

Placeholder image
Verbouwing en uitbreiding woonhuis Brakkensteinweg te Nijmegen. Aanzicht voor - en zijgevel vanaf de Brakkensteinweg
Placeholder image
Uitbouw over 2 bouwlagen aan de zij- en achtergevel en daarnaast de transparante eetkamer van 1 bouwlaag
Placeholder image
Interieur met zicht op uitbreiding woonkamer, tuinkamer en keuken
Placeholder image
Verbouwing en uitbreiding woonhuis aan de Rechterslaan te Heilig Landstichting

Placeholder image
Uitbouw met terras aan de zijkant van de woning
Placeholder image
Interieur begane grond na verbouwing met zicht op woonkamer, eethoek, tv hoek en open keuken

Placeholder image
Verbouwing en uitbreiding woonhuis aan de Groesbeekseweg te Nijmegen.
Aanzicht vanaf de Groesbeekseweg
Placeholder image
Karakteristieke uitbouw over 2 bouwlagen t.p.v. de ingangspartij
Placeholder image
Plattegrond van de totale uitbreiding op de verdieping
Placeholder image
Verbouwing en uitbreiding woonhuis aan de Vinkenlaan te Malden. Achtergevel met tuinkamer en terras en terug liggende dakopbouw
Placeholder image
Aanzicht vanaf de Vinkenlaan
Placeholder image
Detail zijgevel en entreepartij